Asana’nın Yatırım Getirisi Nedir? IDC- “The Business Value of Asana” Raporu

Omtera
2 min readSep 30, 2021

Asana kullanıcılarından duyduğumuz genel yorumlar, Asana’nın şirketlerinde önemli farklar yarattığı ve ekip olarak birlikte daha fazlasını başarmalarına yardımcı olduğudur. Peki Asana gerçekten şirketlerde ne gibi farklar yaratıyor?

Asana, kısa süre önce sorunun cevabını detaylarıyla almak için IDC ile anlaştı. Cevaplar, geçtiğimiz günlerde Asana’nın sponsorluğundaki IDC’nin hazırladığı The Business Value of Asana raporunda yayınlandı.

Asana’nın şirketlere sağladığı yatırım getirisini belirlemek amacıyla IDC, Asana ile şirket içi işbirliğinin, iş akışlarının ve proje teslimlerinin ne gibi değerler kazandırdığını araştırdı. IDC, Asana’yı aktif kullanan on bir kuruluşla görüşerek geniş kapsamlı bu raporu hazırladı.

IDC’nin Asana için Hazırladığı “The Business Value of Asana” Raporunda Öne Çıkan Detaylar Neler?

IDC hazırladığı bu raporda katılımcı kuruluşların Asana kullanarak önemli değerler elde ettiğini ortaya çıkardı. Asana kullanımının üç yıllık yatırım getirisinin ortalama %437 olduğunu öne çıkaran raporda, aynı zamanda şirketlere 100 günlük kullanıcı başına yıllık ortalama 341 bin 900$ değer kazandırdığını açıklandı.

IDC Topluluklar ve İş birliği Uygulamaları Araştırma Direktörü Wayne Kurtzman, rapor ile ilgili “IDC’nin bu araştırması, insanların iş hayatında daha bağlı ve etkili hissetme ihtiyaçlarının olmasının yanında, aynı zamanda daha üretken olmak için modern araçlara da ihtiyaç duyduklarını gösterdi,” ve “Araştırmamızda çalışan memnuniyetindeki önemli artışı görmek, Asana’nın ve teknolojinin, çalışanlar özelinde müşteri taleplerini karşılamalarına nasıl yardımcı olabileceğine dair yeni ve ileri düzey beklentilerini karşıladığını gösteriyor.” yorumlarında bulundu.

Teknik rapordaki bulgulara göre, Asana kullanan şirketler, çalışanların üretkenlik gerektirmeyen işlerde harcadığı zamanın önemli ölçüde azaldığını ve bu sayede çalışanların görevlerine, müşteri hizmetlerine veya inovasyonlara daha fazla odaklanabildiklerini gösteriyor. Raporda, Asana’nın sağladığı;

  • %437 üç yıllık yatırım getirisi,
  • Kreatif çalışmalarda %79 daha fazla zaman kazanımı,
  • %34 daha fazla zamanında proje teslimi,
  • %5.5 daha fazla net üretkenlik,
  • %42 daha hızlı iş süreci yönetimi,
  • %72 daha yüksek çalışan memnuniyeti gibi faydalar dikkat çekiyor.

Böylece, Asana:

Çalışanların iş akışlarına, sorumluluklarına ve hedeflerine ilişkin görünürlük sağlar ve ekiplerin daha fazla proje teslim tarihine uymasına yardımcı olur.

Gereksiz toplantılarda geçen ve herhangi bir bilgiye ulaşmak için harcanan süreyi azaltarak çalışanların daha yüksek değerli görevlere odaklanmasını sağlar.

Temel iş süreçlerini otomatikleştirir, süreçle ilgili riskleri ve zaman gereksinimlerini azaltır.

İyileştirilmiş iş akışları sağlayarak, ekiplerin daha verimli ve etkili çalışmasını sağlar.

Takım yönetimi yazılımı Asana’nın hakkında hazırlanan raporu ayrıntılı incelemek için The Business Value of Asana linkine tıklayabilirsiniz.

Uzaktan veya ofisten, nerede çalışırsanız çalışın Asana’yı iş akışınıza entegre etmek için Asana Türkiye çözüm ortağı Omtera ile iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca, Asana’yı ücretsiz denemek için formu hemen doldurabilirsiniz!

--

--

Omtera

Müşteri ve takım etkileşimine yepyeni bir yaklaşım! #Freshworks #Asana